Memandangkan NK anak jati Johor, mee siput atau pun mee sanggul tidak asing lagi bagi NK. Memang sedap jika di makan bersama sambal tumis. Anda juga boleh makan bersama kuah kari atau apa sahaja mengikut kesukaan selera anda. Panggilan mee siput biasanya di panggil di kawasan bandar Johor Bahru manakala mee sanggul adalah panggilan dari Muar. Kali ini kami telah berkunjung ke Kg Sri Paya meliht sendiri usahawan kecil menjalankan proses awal hingga proses terakhir mee siput.
|
Produk keluaran oleh Zaifoodstuff Enterprise |
|
Proses pembungkusan |
|
Proses penyusunan |
|
Proses pemilihan gred dan kualiti |
|
Proses membuang kepingan mee siput yang tidak kemas |
|
Proses pembungkusan |
|
haaa...tu diaaa chef NK sudah masuk dapurr...demo atau cara- cara memasak mee siput |
|
beliu adalah wakil pengusaha Zaifoodstuff Enterprise yang sangat ramah |
ZAI FOODSTUFF ENTERPRISE
150 JALAN KENANGAN, KG SRI PAYA,
81030 KULAIJAYA,
NORFADZILAH BT. MOHD LATIF (DEE)
019 7370890 / 07 6523360
zaifoodstuff@gmail.com
No comments:
Post a Comment